top home Over B-AK Aan/doorrijden en uitbrengen Gedragsproblemen accomodatie Zadelmak maken Hoden socialisatie Aanbevelingen Contact
Zadelmal

Zadelmak maken - de B-AK Methode


Het zadelmak maken gebeurt bij ons basis van vertrouwen, rust en respect. Door snel een band met het paard op te bouwen (veel persoonlijke aandacht) accepteren de paarden die bij ons komen, al snel een ruiter op zich.

We leggen bij de training nadruk op balans en houding, op het rechtrichten van de paarden en op het goed aan het been zijn. We werken bij jonge paarden niet met hulpteugels en trainen wij het paard vanuit z'n natuurlijke aanleg met een vriendelijke hand.Combinatie ruiter en paard

 

In de laatste fase van de training betrekken we de ruiter(s) actief bij de training. De eerste keer opstappen is altijd wat spannend, zo gebeurt dat in een veilige omgeving onder begeleiding. We leren de ruiter ook in deze lessen* wat we het paard geleerd hebben en hoe ze dit straks thuis kunnen bevestigen. Als het paard weer thuis is, bieden we nog een consult* als nazorg aan in de vorm van een les aan huis/manage/pension.

Zo doen we er alles aan om jullie de best mogelijk start te geven.  Overigens geven veel van onze klanten aan dat ze het fijn vinden om ook hierna les van ons te blijven krijgen.

*Deze lessen en nazorg zijn inbegrepen in ons tarief.

Zadelmak 02

Zadelmak 03


Zadelmak zonder de eerste beginselen


Het is mogelijk dat u alleen iemand zoekt om uw paard zadelmak te maken (het paard accepteert u dan op zijn/haar rug). Dit kunnen we voor u doen op een rustige eerlijke manier en kost ons meestal een tot twee weken (afhankelijk van waar het paard al mee bekend is).

Een kleine, maar waardevolle investering voor u, uw paard en zijn verdere carriere.

Bel (0161 43 23 49) of mail (ak@b-ak.nl) ons voor meer informatie of voor een afspraak