top home Over B-AK Aan/doorrijden en uitbrengen Gedragsproblemen accomodatie Zadelmak maken Hoden socialisatie Aanbevelingen Contact

 

aanrijden paarden

Een zadelmak paard zien we als een paard dat een ruiter goed op z'n rug accepteert en kan onder de man stappen, draven, galopperen en halt houden, almede stilstaan tijdens het op- en afstijgen en enkele basisfiguren.

Het aan- en doorrijden is zowel een logisch vervolg van (door ons) zadelmak gemaakte paarden als een verstandige keuze voor een paard die al wel berijdbaar is, maar nog de juiste 'knoppen' mist. Meestal kiezen onze klanten uit kostenoogpunt er voor om gedurende de training hun paarden bij ons te stallen.

In onze trainingen geven we veel aandacht aan de omgang en verzorging van het paard, zowel onder het zadel als in de alledaagse omgang. De training bestaat uit een dagelijkse afwisseling van weidegang, rijden en longeren. Om het werk voor de paarden leuk te houden, bieden we veel afwisseling aan in het werk.

De volgende stap is het paard klaarmaken voor z'n verdere carriere. Ons hoofddoel bij de training van alle paarden is dat het paard ten alle tijden een "happy athlete" is - dit kan je niet anders bereiken met een "freedom of motion". Letterlijk vertaald, vrijheid van beweging.

De B-AK methode staat hier volledig achter. Wij proberen met elk paard dusdanig te werken dat het paard voor ons 'wil' werken. Wij dwingen paarden niet in een oefening en gebruiken geen dwangmiddelen.

Verkeersmak

verkeersmak maken paarden

Als u met uw paard naar buiten wilt en dus deel gaat namen aan het verkeer, is het voor uw veiligheid, de veiligheid van uw paard en uw directe omgeving in het verkeer belangrijk dat het paard vertrouwd is met de verschillende verkeersomstandigheden en hier niet van schrikt.

Wij hebben veel ervaring met het verkeersmak maken van paarden. In het licht van deze ervaring kunt u gemiddeld na vier weken met uw paard naar buiten.

Wij zullen eerst met één van onze eigen (verkeersmakke) paarden en uw paard naar buiten gaan. Wanneer dit naar tevredenheid gaat, zullen we het paard ook alleen aan verschillende verkeerssituaties gaan blootstellen. Uiteindelijk zal uw paard minder snel schrikken van elementen in het verkeer. Het belangrijkste is echter dat we het paard leren op de ruiter te vertrouwen, zodat wanneer het schrikt er geen gevaarlijke situaties (meer) onstaan en het paard goed controleerbaar blijft.

 

Zadelmak, doorrijden, verkeersmak